Wednesday, November 16, 2016

The Outward Bound Trust, Lumut, Perak


The Outward Bound Trust, Lumut, Perak
Team Building - 11 Nov 2016 to 13 Nov 2016

3 days 2 nights...
First time tinggalkan family.. sedih rasanya.. huhuhu...

Very strict kat sana.. Rules - handphone kena bagi kat instructor sampai abis program..
Tak boleh bawa makanan luar, tak boleh bawa rokok...

Pukul 6.30 am bangun pagi nyanyi lagu Negara ku.. pastu kena warming up before buat activity...
Overall instructor and activity memang best.. Teringat zaman-zaman muda dahulu kala.. hihihi..












Sunday, November 6, 2016

Teluk Kemang PD


Kalau pergi PD tak best la kalau tak singgah Teluk Kemang..

Macam2 ado.. siap2 jer duit utk membeli belah... time for shopping..
Anak2 macam biasa nak key chain & T-shirt.. okey ler ada tempat yang murah..

Dah petang2 ni pi pekena ABC dgn goreng pisang sat... sedap..

Selain kedai2 souvenirs.. banyak aktiviti lain disediakan..  tp weekdays kurang meriah.. weekends mmg sesak..

Lepas solat kat surau kami bergerak pulang.. bye2 PD.. InsyaAllah kami datang lain kali...



Ostrich Farm PD

Seperti yang dirancang.. nak bawa budak2 tengok Ostrich..
Ostrich Farm tu tak ada ler besar sangat.. Ada beberapa jenis binatang.. tapi kitaorang sampai dah pkul 1pm so tak larat nak jejalan sangat..
Anak2 suka sebab boleh bagi Ostrich makan... tp rumput tu kena bayar yek.. nak masuk pon bayar gak.. abis melayang wang ku... huhuhu...